Sprekers

We hebben een indrukwekkende line-up van sprekers weten uit te nodigen. Experts uit binnen- en buitenland komen naar Rotterdam om hun actuele kennis en ervaring te delen.
Zij houden zich allemaal dagelijks bezig met POCUS en zijn voorlopers in hun vakgebied. Ze kunnen zich een dag op de werkvloer zonder echo apparaat niet meer voorstellen.

Vicki Noble

Emergency Physician

Working at University Hospitals in Cleveland, Ohio where she is starting the hospital wide Point-of-Care Ultrasound program. She is a Professor at Case Western Reserve Medical School, a former chair of the ACEP Ultrasound Section and served on the board of the World Interactive Network Focused on Critical Ultrasound (WINFOCUS). With over a decade of experience in teaching ultrasound, she is a true POCUS evangelist.

Jan ter Maaten

Internist-acute geneeskunde

Hoogleraar Jan ter Maaten is Internist-acute geneeskunde en medisch coördinator van de SEH in het UMCG. Houdt van uitdagingen en acute geneeskunde. Sinds jaren actief in de ontwikkeling van simulatie-onderwijs en spoedechografie. Is al ruim 35 jaar getrouwd en verliefd… op het echo-apparaat!

Maxime Valois

Emergency Physician

Prof. Maxime Valois is an Emergency Physician at Charles-LeMoyne Hospital in Montréal, Canada. He has been implicated extensively in point-of-care ultrasound and resuscitation training and is a co-creator of the Echo-Guided Life Support (EGLS) course and Shock Echo application. His main area of interest is critical care ultrasound. People everywhere wonder how he can tolerate Jean-Francois Lanctôt. But he does.

Hans van der Hoeven

Internist-intensivist

Deze Internist-intensivist is tevens hoogleraar en afdelingshoofd van de afdeling Intensive Care van het Radboudumc in Nijmegen. Auteur van meer dan 300 peer-reviewed artikelen en vanaf het eerste begin als instructeur en commissielid betrokken bij de basiscursus echografie van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). Heeft zijn klinische blik en stethoscoop vervangen door het echoapparaat.

Nicolas Lim

Emergency Physician

Current Resuscitation Fellow in the Mater Misericordiae University Hospital in Dublin. Particularly interested in Point of Care Ultrasound, Critical care, Resuscitation and education in Emergency Medicine. I am a Fellow of the Ultrasound Leadership Academy and have speaking engagements on Point of Care Ultrasound at many international conferences. Passionated fisherman and Chinchilla farmer.

Niek Vink

Fysiotherapeut

Niek is fysiotherapeut en een 2 meter lange pees fetisjist. Is al jaren actief betrokken als cursusleider en MSK echografist bij NT-e om echografie bij fysiotherapeuten onder de aandacht te brengen.

Nasim Azizi

SEH-arts KNMG

Ultrasound Leadership Academy instructeur. Co-founder en course director bij Dutch Emergency UltraSound (DEUS), werkzaam in het UMCG. Gaat zonder zijn echo apparaat niet naar patiënten.

Michiel Blans

Internist-intensivist

Sinds 2009 actief bezig met point-of-care ultrasound, voorzitter echocommissie Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). Betrokken bij echocursus NVIC en Nederlandse Internisten Vereniging (NIV). “Ik ben een echte echofiel. Streven is om alle dokters met het echovirus te besmetten.”

Marjolein Mattheij

 
Pediatrisch urgentie-arts

Werkzaam op dienst spoedgevallen van het Universitair Ziekenhuis te Antwerpen (UZA), tevens onderdeel van PICU transferteam. Level 1 ultrasound cursus gevolgd in het Belgische en nu klaar om ook in Nederland in contact te komen met mensen die zich bezig houden met (pediatrische) POCUS. Lees in tijdschrift “Praktische Pediatrie” eens het artikel “POCUS bij het ernstig zieke kind – belang, potentiële toepassingen en beperkingen”

Anthonie van der Wekken

Longarts-oncoloog

Met name gespecialiseerd in doelgerichte therapie bij longkanker en onderzoek naar de mechanismen van resistentie. Vanaf het begin betrokken bij de cursus Point of care thoracic ultrasound die 2 jaarlijks plaats vindt. In de dagelijkse praktijk gebruikt hij in het UMCG echografie met name om weefsel te verkrijgen voor diagnostiek van longkanker.

Tom Boeije


SEH-arts KNMG

Tom Boeije is SEH-arts en plaatsvervangend opleider spoedeisende geneeskunde en al meer dan 12,5 jaar werkzaam in het Dijklander Ziekenhuis (Hoorn). Al vanaf het begin van zijn carrière is hij een gepassioneerd point-of-care echografist en Tom is daarmee één van de grondleggers van Spoedechografie Nederland. Naast zijn klinische werkzaamheden is hij co-founder en course director bij Dutch Emergency UltraSound (DEUS).

Jean-Francois Lanctôt

Emergency Physician

Professor of Medicine at McGill and Sherbrooke universities in Montreal, Canada. He is the co-founder of the EGLS course, author of the EGLS manual and he is the co-creator of the iOS/Android application Shock Echo. He participated in establishing credentialing guidelines for advanced ultrasound in emergency medicine for the Association of Emergency Physicians of Quebec. People everywhere wonder why Maxime Valois tolerates him. But he just does.

Luc Tielens

Anesthesist

Werkzaam in het Radboudumc, voorzitter van DARA (Dutch Association for Regional Anesthesia) en instructeur van verschillende DARA Ultrasound-guided nerve block cursussen. Organisator van het DARA-ESRA symposium. Oprichter TIE-KCMC (Tielens – Kilimanjaro Christian Medical Centre) Foundation. Deze organisatie ondersteunt dokters in KCMC om Anesthesist te worden. 

Arthur Rosendaal

SEH-arts KNMG

Arthur is echo-believer en echo-evangelist, werkzaam in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Co-founder en course director bij Dutch Emergency UltraSound (DEUS) en daarnaast POCUS instructeur bij de European Society of Emergency Medicine (EuSEM). Tevens plaatsvervangend opleider en verspreider van het echo virus.

Vincent Rietveld

SEH-arts KNMG

Vincent Rietveld promoot het gebruik van POCUS nationaal en internationaal vanaf het eerste moment dat hij SEH-arts is. Daarnaast is hij founder en course director bij Dutch Emergency UltraSound (DEUS), oprichter en oud-voorzitter van de sectie spoedechografie van de NVSHA en lid van de Ultrasound Special Interest Group van EuSEM en IFEM. POCUS is my main focus!   

Tycho Olgers

Internist-acute geneeskunde

Internist-acute geneeskunde werkzaam in het UMCG. Acute hobby’s zijn simulatie scenariotrainingen, CBRN en vooral spoedechografie. Is enthousiast docent bij de Dutch Emergency UltraSound (DEUS) voor internisten en de NIV echocursus, doet onderzoek naar onderwijs in echografie. Kan een bestaan zonder POCUS niet meer aan…

Rein Ketelaars

Anesthesioloog

Werkzaam in het Radboudumc en bij het Mobiel Medisch Team Lifeliner 3. Heeft als hobby simulatieonderwijs, urgentiegeneeskunde en point-of-care echografie. Zijn bijzondere belangstelling gaat uit naar alle mogelijke toepassingen van spoedechografie in de prehospitale setting. Hij gaat dan ook nooit zonder zijn machine op pad…

Cian McDermott

Emergency Physician

Cian works as a Consultant in Emergency Medicine in the Mater University Hospital in Dublin, Ireland. Following several years living in Melbourne, Australia he returned to Ireland in search of better weather. He is the Director of Emergency Ultrasound education at his hospital. He also actively surfs the POCUS literature as part of the lifeinthefastlane review team. For the past 4 years, he has been on the organising committee for an obscure conference called smacc.net.au. Cian shares a home with @shirleypotty, 2 cats and a dog.

Ingvar Berg

SEH-arts KNMG

Ingvar is werkzaam in het HMC, voorzitter van de sectie spoedechografie van de NVSHA (Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen). Instructeur bij de echo cursussen DEUS en EGLS en organisator van de SONOGAMES op DUTCHEM 2019. Tevens is hij voorzitter van Surfing Medicine International waarmee hij wereldwijd medische cursussen en congressen organiseert in “Surfing Medicine”.

Titus Schönberger

SEH-arts KNMG

Deze echo enthousiaste SEH-arts stimuleert op verschillende manieren het gebruik van echografie in de Spoedeisende Geneeskunde. Op zijn geheel eigen wijze enthousiasmeert hij anderen en zo stond hij mede aan de wieg van het certificatietraject voor SEH-artsen in Nederland.
Het nut van echografie omschrijft hij als volgt: ‘De klinische blik is vooral kijken, echografie geeft je iets om te zien.’.

Schrijf je nu in!

Heb je nog maar weinig ervaring? Of ben je advanced en op zoek naar nieuwe skills?

Kom dan naar het eerste POCUS Event van Nederland!

Contact

© Deus